+86 15938222333
Dongguan Lifeng Packing Material Co., Ltd.
Relaterade nyheter
Nyheter

Överskott av styrenpriset kommer att minska Kinas försörjning i 2021

Release Time: 2020-12-17 19:30:14         träffar: 23

Under den första halvan av 2021 kommer Asien att ställas inför ett stort antal avbrott för underhåll.


Efterfrågan på förpackningar och hushållsapparater är fortfarande nyckeln

Det globala överskottet av styren kommer sannolikt att trappas upp i 2021, eftersom kapacitetsökningar i Asien och osäkerheten om efterfrågeåterhämtning är uppenbara när epidemin fortsätter.

Även om priset på styren i Asien ökade i oktober på grund av den knappa tillgången, ökade marknadstillgången i början av december till följd av att vissa regionala tillverkare startades om, och priset förlorade sin tillväxtkraft.

Förbättringen av vinstmarginalen och det nya öppnandet av arbitrageverksamheten i slutet av 2020 har gett den asiatiska marknaden mer tillgång.Inventeringen kan öka igen före det kinesiska nyåret i februari efter att ha sjunkit till en relativt sund nivå under det fjärde kvartalet.


Produktionskapacitet i asiatisk styren


Det beräknas att produktionskapaciteten för styren i Kina och_.39 kommer att öka med cirka sex.88 miljoner ton per år i 2021, vilket kommer att förvärra situationen med överutbud och eftersläpande efterfrågetillväxt i Asien och slutligen leda till minskad produktion.Enligt insiderinärerna i branschen omfattar den nya produktionskapaciteten som ska tas i drift 1.2 miljoner ton/år av Zhejiang Petrochemical, 65000 ton/år av CNOOC och 65000 ton/år av Wanhua petrokemi.

" Mot bakgrund av den överdrivna konkurrensen kommer leverantörer med god kostnadsstruktur att ha en fördel. " sade en marknadsperson

Samtidigt, eftersom ett stort antal fabriker kommer att stängas för underhåll under första hälften av 2021, förväntas förlusten av produktionen delvis kompensera försörjningslängden och kan stödja priserna på integrerade elektroniska kompaktlysrör i Kina.Detta kommer också att minska klyftan mellan CFR och inhemska priser på styren i Kina och hämma de kinesiska köparnas importintresse.


2024 Dongguan Lifeng Packing Material Co., Ltd. Alla rättigheter förbehållna.
Topp